Köpek Bakımında Hayat Kurtaran Bilgiler

Köpek Bakımında Hayat Kurtaran Bilgiler

Her Köpek Sahibinin Bilmesi Gereken 5 Hap Bilgi;

KENDİNİZ İÇİN  TEMİZ YAŞAM ORTAMI SAĞLAYIN . Bakterive ve virüslerden korunmak için hijyen, kaliteli bir yaşam için temeldir.        
 
HER ZAMAN TAZE SUYU TUTUN. Optimum hidrasyonun sürdürülmesi için su önemlidir.
 
KALİTE DİYET VE ÖNLEME BESLENME YEMEK . Aşırı kilolu insanlar ve hayvanlar sağlığı birçok yönden olumsuz etkilenebilir. Veterinerinizin köpeğinizin beslenme ihtiyaçlarına göre, büyüklüğüne, yaşına, aktivite seviyesine ve cinsine göre yapacağı diyet tavsiyelerine uyun. Sofra artıkları yerine sağlıklı yiyecek vermeyi unutmayın.
 
VETERİNİZ İLE SÜREKLİ İLETİŞİM OLUN. Veteriner hekiminiz size aşılama programları, çiğneme ve dış parazit kontrolü hakkında bilgi verecektir. Evcil hayvanınızın aşı kayıtlarının bir kopyasını evinizde veya seyahat ederken yanınızda bulundurun. Evcil hayvanınızın hasta olduğunda, yaralandığında veya bir şey doğru görünmediğine inanıyorsanız veterinerinize başvurun. Veteriner hekiminiz köpeğinizi sağlıklı tutma konusunda uzmandır. Onunla takım olarak çalışın. Veteriner hekime düzenli ziyaretler köpek sahibinin önemli bir sorumluluğudur. İnsandan daha kısa ömürleri göz önüne alındığında, köpeğinizin yılda en az bir veya iki kez sağlık kontrolü yaptırması gerekir. Evcil hayvanınızın aşı takvimine bağlı olarak, gençken daha sık gidebilirler. Ancak evcil hayvan sağlığını korumak ve sürdürmek veteriner ziyaretlerini düzene oturtmakla olur.
 
EGZERSİZ İÇİN HER FIRSATI DEĞERLENDİRİN.  Köpeğinizin sağlşıklı bir gelişim ve iskelet yapısı için gereken düzenli egzersizi yaptığından emin olun. Şeklinde kalarak, köpeğinizin zevk aldığı egzersizlere daha fazla katılır.
 

Ruh ve Beden Sağlığını Dengeli Tutmak İçin Öneriler

 
KÖPEĞİNİZ İLE  İLETİŞİM VE İYİ BİR İLİŞKİ GELİŞTİRMEK. Köpekler sosyal yaratıklar ve sahipleriyle etkileşime girmeleri gerekiyor. Kaliteli zaman, köpeğinizi tanımanıza ve sahip olabileceği belirli ihtiyaçları anlamanıza yardımcı olacak, ayrıca gelişmekte olan bir hastalığın erken belirtilerini tanıma yeteneğinizi geliştirecektir. Ek olarak, bir ilişki geliştirmek için harcanan zaman birçok istenmeyen davranışın gelişiminin önlenmesine yardımcı olacaktır. 
 
BASİT KOMUTANLIĞI TAKİP ETMEK İÇİN KENDİNİZ EĞİTİN . Yavru ve köpek eğitim kursları çok yardımcı olabilir. Köpeğinizin ne kadar temel ve gerekli komutları takip ederse, köpeğinizin güvenli ve uzun ömürlü olması ihtimali o kadar yüksektir.
 
 
UYGULAMA ÜREME KONTROLÜ . Yavru köpek almaya niyetli değilseniz,  kısırlaştırmak belli bir seçenektir. Köpeğinizi yetiştirmeyi planlıyorsanız veya başka nedenlerden dolayı kısırlaştırmaya karşı çıkıyorsanız, uyuşmazlıkları önlemek için uygun önlemleri alın. Mevcut olan diğer seçenekler konusunda veterinerinize danışın.
 

Kendi Sağlığınız ve Köpeğin Sağlığı için Rutin Bakımları Aksatmayın

 
DİŞ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİDİR . Pek çok cins, ciddi etkileri olabilecek dişeti hastalıklarına eğilimlidir. Bu durumdan kaynaklanan enfeksiyon erken diş kaybına neden olur ve genellikle kalp kapakçıkları dahil ana organlarda enfeksiyonlara neden olabilir.    
 
BAKIM VE TIRNAK KESİMİNİ TAKİP EDİN.   Uzun tüylü köpeklerin kürklerinde topaklanmalar oluşmaya meyillidir. Aşırı büyümüş tırnaklar yaşlı köpeklerde daha yaygındır ve yürümelerini zorlaştırır. Ek olarak, bu tür tırnaklar kırılmaya daha yatkındır, bu da oldukça acı verici olabilir.     
 
KÖPEĞİNİZİ EĞİTİN VE SOSYALLEŞTİRİN. Evcil hayvan bakımının en önemli yönlerinden biri, köpeğinizin  iyi eğitimli olmasını sağlamak ve doğru bir şekilde sosyalleşmesine yardımcı olmaktır. Genç olduklarında başlamak en iyi ve en etkili zamandır. Ancak yeni numaralar öğrenmek için asla geç değildir. Tuvalet eğitimi ve itaat eğitimi evinizi paylaştığınız hayvanlar için bir numaralı önceliktir. Sosyalleşme becerilerini öğrenmek, yavrularının sizinle ve diğer evcil hayvanlarla bağlarına yardımcı olacaktır. Veteriner hekiminize veya yerel hayvan barınağınıza, bölgenizdeki iyi eğitmenler için önerilerini sorun. İyi eğitimli bir evcil hayvan mutlu bir evcil hayvandır ve bu mutlu bir evcil hayvan mutlu köpek sahibi anlamına gelir.
 

Benzer Yazılar

Yukarı