Köpeğiniz ile Çıkacağınız Tatil Planınız Hazır Mı?

Köpeğiniz ile Çıkacağınız Tatil Planınız Hazır Mı?

Evcil hayvanlarımızı en güvenilir adrese bıraksak da tatildeyken gözümüz arkada kalıyor. Sevimli dostlarımızın da tatile ihtiyacı olduğunu düşünürsek köpeğinizle birlikte harika bir tatil yapabilirsiniz. Köpeklerin güneşlenmeyi çok sevdiğini ve onlar için oldukça faydalı olduğunu bilirsiniz. Peki, tatile çıkacaklar neleri bilmeli? Gideceğiniz tatilde dikkate almanız gereken tüm detayları sizler için düzenledik. 

Kolaylıkları ve Zorlukları

Tatile çıkmaya karar verdiniz ancak köpeğinizin gelip gelmemesi konusunda kararsız kalmış olabilirsiniz. Evcil hayvanınız ile tatile çıkacaksanız öncelikle ulaşımı dikkate almalısınız. Aynı zamanda kalacağınız otel ve sağlığı gibi unsurları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. 
 
• Köpeğiniz ile tatile çıkmanın kolaylıkları: Tatile çıktığınızda evde yalnız kalmayacak olan evcil hayvanınız stres yaşamayacak. Böylece beslenme düzeni ve egzersiz düzeni bozulmayacaktır. Aynı zamanda sizden uzak kalmayacağı için stres olmayacak ve depresyona girmeyecek. Ulaşım ve konaklama imkanlarının gelişmiş olması, evcil hayvan kabul eden oldukça güzel oteller bulunabilmesi kolaylıkları arasındadır. 
 
• Köpeğinizle tatile çıkmanın zorlukları: Öncelikle tatile çıkarken tercih edeceğiniz ulaşım aracı evcil hayvanınıza zarar verebilir. Kafeste kalmak istemeyen hayvanlar yolculuk sırasında stres yaşayabilir. Yabancı bir ortama ilk kez gireceği için etrafa saldırgan davranma ihtimali de vardır. Yabancıların eşyalarına zarar verebilir, fazla havlayan bir cinsse kalabalık ortamlarda diğer insanları rahatsız edebilir. 

Yanınıza Almanız Gereken Eşyalar Neler?

 
Tatil planı yaparken yanınıza almanız gereken eşyalar belirlidir ancak evcil hayvanınız size eşlik edecekse mini bir bavul daha hazırlamanız gerekiyor. Bunun için özel tasarlanmış seyahat çantalarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Seyahat çantaları düzenli olduğu için eksiklerinizi fark edebilir ve çanta sayesinde köpeğinizin yemeğini ve suyunu rahat bir şekilde verebilirsiniz. 
 
• Yanınıza en sevdiği oyuncağı alın ve ilgisiz bırakmayın.
• Yerini yadırgamaması ve rahat uyuması için yanınıza yatağını ve battaniyesini almayı unutmayın. 
• Seyahat çantası, mama ve su kabını unutmamalısınız. 
• Sevimli dostunuzun bakım ürünlerini almayı da unutmamanız gerekiyor; tırnak kesme aleti, tarak, diş fırçası, köpeğinizin düzenli kullandığı diş macunu, ıslak mendil. 
• Seyahat esnasında veya kapalı alanlarda tuvaleti gelebileceği için tuvalet torbası alın. 
• Arabada sıkılabileceği gibi sıcaktan fazla etkilenirler. Bu nedenle camları açsanız da daralabilir ve yolculuk yapmak istemeyebilir. Yolculuğu rahat geçirmesi için veterinerden sakinleştirici ilaçlar alabilirsiniz. 
• Yolculukta yiyeceği kadar mama ve yeterli su almayı unutmayın. 
• Köpekler güneşi çok sevse de sıcaktan olumsuz etkilenebilirler. Güneş yanıkları oluşmaması için mutlaka köpeklere özel güneş kremi almalısınız. 
• Son olarak kaybolma ihtimaline karşın boynuna adres ve iletişim bilgilerinin yer aldığı bir tasma takın. 

Evcil Hayvan Kabul Eden Oteller veya Pansiyonlar

 
Evcil hayvanınızla tatile çıkmak için gereken tüm eşyaları toplayabilir ve tatil planı hazırlayabilirsiniz. Ancak köpek besleyenlerin en büyük sorunlarından biri evcil hayvan kabul eden otel veya pansiyon bulamamaları. Birlikte tatile çıkmak istiyorsanız gidebileceğiniz hayvan dostu adresler mevcut. Evcil hayvanınızla gidebileceğiniz otellerin listesini aşağıda bulabilirsiniz: 
 
• Manat Otel (Çeşme/Alaçatı)
• Taşev Suites (Bodrum/Ortakent)
• Beachwood Villas (Marmaris/merkez)
• Nostalgia World Hotel (Antalya/ Manavgat)
• Baraka Hisarönü Resort (Marmaris/Orhaniye)
• Hotel Gümüşlük (Bodrum/Gümüşlük)
• D-Resort Ayvalık (Balıkesir/Ayvalık)
• Kerme Ottoman Gökova (Muğla/Ula)
• True Blue Boutique Hotel (Antalya/Kaş)
• Anatolia Resort (Antalya/Kemer)
 
 
• Assos Dove Hotel Resort (Çanakkale/Assos)
• Club Prive By Rixos Belek (Antalya/Belek)
• Butikhan Beach Otel (Muğa/Bodrum)
• DMaris Bay (Marmaris/Hisarönü)
• Ramada Resort Bodrum By Whyndham (Bodrum/Bitez)
• Asos Troy Otel (Çanakkale/Asos)
• Marina Hotel Bodrum (Bodrum/Merkez)
• Korsan Ada Hotel (Antalya/Kaş)

Köpekler ile Ulaşım Nasıl Olmalı?

 
Evcil hayvanınızla seyahat etmeye karar verdiyseniz ulaşım araçlarına göre dikkate almanız gereken önemli etkenler var. Sağlıklı bir yolculuk geçirmesi için rahat edebileceği bir alan ayarlamanız oldukça önemli. Eğer evcil hayvanınız kafeste üzülüyor ve ağlıyorsa mecbur kalmadığınız sürece otobüs, tren ve uçak gibi toplu ulaşım araçlarını tercih etmemelisiniz. 
 
Araba ile tatile giderken dikkat etmeniz gerekenler: Öncelikle direksiyona atlamamasına dikkat etmelisiniz. Bunun için arabada oturacağı yeri doğru seçmelisiniz. Elbette olası kazalara ve fren yapma durumlarına karşın emniyet kemerini takmalısınız. Ancak emniyet kemeri nefesini daraltmamalı ve hareketlerini fazla kısıtlamamalı. Köpekler sıcağa fazla duyarlı olduğu için 20-25 derece aralığında olmalı. Yolculuk sırasında molalarınızı mümkün olduğunca uzun tutun ve birlikte yürüyüş yaptıktan sonra yolculuğunuza devam edin. 
 
 
Otobüs ile tatile giderken dikkat etmeniz gerekenler: Otobüs firmalarının büyük kısmı evcil hayvanınızla seyahat etmenize müsaade etmiyor. Evcil hayvan kabul eden otobüsler ise ancak bagaja koymanıza izin verecektir. Havasız ve sıkıcı bir ortamda yolculuk yapacak olan köpeğiniz için mutlaka sakinleştirici almalısınız. Veterinerlerden alacağınız bu ilaçların etkisi 2 saat kadar süreceği için iki saatte bir yeniden ilaç vermeniz gerekiyor. Aynı zamanda mama ve su vermeniz de oldukça önemli.  Sakinleştirici etkisi ile ne olduğunu anlamadan yolcuğunu yapsa da sağlıklı bir seyahat olmayacağını bilmelisiniz. Mecbur kalmadığınız sürece uzun yolculuklarda otobüsü tercih etmeyin. 
 
 
Uçakla tatile giderken dikkat etmeniz gerekenler: Uçak ile seyahat etmeye karar verdiyseniz ilk olarak köpeğinizin cinsini firmaya bildirmeniz gerekiyor. Saldırgan ve çok havlayan bir evcil hayvanınız varsa uçağa alınmama ihtimali var. Aynı zamanda büyük veya kilolu olması da uçağa alınmamasına sebep olabilir. Eğer uçakla yolculuk yapabiliyorsa oldukça rahat bir seyahat olacaktır. Uçakta özel bir yer ayarlanıyor ve istediğiniz zaman ilgilenmenize izin veriliyor. Uçak firmalarına ayıracakları yer için ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor. 

Köpekler Doğuştan Yüzme Biliyor Mu?

Köpeklerin bir kısmı doğuştan yüzme biliyor ancak tüm köpekler için geçerli değil. Sanıldığı gibi tüm köpekler doğuştan yüzme bilmiyor. Evcil hayvanınız yüzme bilmiyorsa tatile çıkmak için endişe etmeyin. Yüzme öğretebilir veya kontrollü bir şekilde havuzunda keyifli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Köpeklerin yüzme bilip bilmediği konusunda kesin bir bilgiye ulaşmak zordur. Doğuştan yüzme yeteneği olduğu bilinen Labrador cinsleri arasında suyu sevmeyen dostlarımız da çıkabiliyor. Aynı zamanda yüzme yeteneği olmadığı bilinen Bulldog cinsleri arasından da iyi yüzücüler çıkabiliyor. 
 
 
Evcil hayvanınız su ile ilk kez tanışacaksa suyun sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekiyor. Havuza ilk kez girecekse suyu sevmesi gerekiyor. Aksi takdirde bir daha girmek istemeyebilir veya üşütebilir. Eğer denize girmek istiyorsanız suya yavaş yavaş alıştırın. Önce ayaklarını değdirebilir, sevdiği bir oyuncağı ile suda zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Suya girmekten hoşlanmadıysa zorlamayın. Çevresinde yüzme bilen yetişkin bir köpek varsa yardım alabilirsiniz. 

Beslenme Programında Değişiklik

 
Tatile çıktığınızda evcil hayvanınız yalnız kalmayacağı için beslenme düzeni bozulmayacaktır. Daha önceden belirlemiş olduğunuz beslenme düzenine tatilde de devam edebilirsiniz. Ancak tatilde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Dışarda besleyecekseniz çevreden sinek ve arı gelmesine engel olmaya çalışın. Özellikle arılar protein kokusuna duyarlı oldukları için et, tavuk benzeri besinlere kısa sürede gelecektir. Köpeğin arı yemesi veya arı sokması gibi olumsuzluklar yaşamamak için önlem almalısınız. Yabancı bir ortama girecek evcil hayvanınız için yanınıza yedek mama kabı ve su kabı alabilirsiniz. Yolculuk sırasında tüketeceği mama ve suyu pratik bir şekilde çıkarabileceğiniz seyahat çantasında taşımanız kolaylık sağlayacaktır. 

Benzer Yazılar

Yukarı